voetbalzone

De Boer trots op Ajax-duo: 'Ze bewijzen dat het snel kan gaan'

Bart Kruyt21 aug 2015, 16:00
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2015, 16:00
Advertentie

Danny Blind maakte vrijdag zijn eerste voorselectie als bondscoach van het Nederlands elftal bekend en Jairo Riedewald en Kenny Tete zijn de twee meest verrassende namen in de groep. De verdedigers beleven dit seizoen hun doorbraak bij Ajax en zijn direct beloond door de bondscoach en zijn technische staf. Frank de Boer is trots op de talenten.

voetbalzone

De achttienjarige Riedewald is dit seizoen de opvolger van Niklas Moisander in het hart van de Ajax-defensie, terwijl de negentienjarige Tete Ricardo van Rhijn uit de basis heeft gespeeld op de rechtsbackpositie. “Deze jongens hebben gewoon een goed niveau gehaald, ook internationaal, en timmeren aan de weg”, aldus De Boer op de clubwebsite. “Dit is een motivatie, ook voor de andere jongens in de selectie. Ze bewijzen dat het snel kan gaan.”

Naast Riedewald en Tete zitten ook Jasper Cillessen, Joël Veltman en Davy Klaassen in de voorselectie van Oranje en met vijf spelers is Ajax hofleverancier voor de groep met 31 spelers. Volgende week vrijdag maakt Blind zijn definitieve selectie bekend voor de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije.

Bezig met laden …