voetbalzone

De Boer verrast en geïrriteerd: 'Hij zit niet bij de selectie, punt uit'

Bart Kruyt26 apr 2015, 19:35
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2015, 19:35
Advertentie

Ajax reisde zonder Richairo Zivkovic af naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en zaterdag kwam naar buiten dat het talent vanwege 'disciplinaire redenen' buiten de selectie was gelaten. Er zou wel al een gesprek zijn geweest met Frank de Boer, waarin de lucht zou zijn geklaard, maar de coach van Ajax was helemaal niet bekend met een disciplinaire straf voor de aanvaller.

voetbalzone

De Boer reageerde voor de camera van de NOS verrast: "Zivkovic uit de selectie gezet? Wanneer dan?", vroeg de coach zich af. "Hij was vrijdag niet op de training, maar dat was omdat hij niet helemaal lekker was. Waarom hij er niet bij was tegen PEC? Ik hoef dat helemaal niet aan jullie te vertellen. Hij zit niet bij de selectie, punt uit."

De achttienjarige Zivkovic maakte in de afgelopen zomer de overstap van FC Groningen naar Ajax, maar maakt vooral minuten bij de beloftenploeg, in de Jupiler League. Voor Jong Ajax staat de teller na 24 competitiewedstrijden op 18 doelpunten; in Ajax 1 scoorde Zivkovic een keer uit zeven invalbeurten in de Eredivisie.

Bezig met laden …