voetbalzone

‘De Boer vindt dat ik niet moet doorslaan, ik ben nu sneller tevreden’

Peter Nusselder10 dec 2014, 09:00
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2014, 09:00
Advertentie

Davy Klaassen brak vorig seizoen door als basisspeler bij Ajax en inmiddels is de middenvelder niet meer weg te denken uit het elftal van trainer Frank de Boer. De coach kenmerkte zich als speler door de absolute wil om te winnen, op én naast het veld, en Klaassen heeft diezelfde instelling. De middenvelder heeft echter van zijn trainer te horen gekregen dat hij dat niet moet overdrijven.

voetbalzone

Buiten het veld is dat Klaassen in ieder geval gelukt. “Vroeger wilde ik altijd winnen. Nu kan ik ermee omgaan als ik een spelletje verlies”, vertelt de enkelvoudig Oranje-international aan de Volkskrant. “Het gekke is dat er in mijn manier van voetballen alleen maar meer gif is gekomen”, stelt Klaassen daarentegen vast. Een relaxtere houding zou hem af en toe evenwel goed doen, meent De Boer.

“Die vindt dat ik niet moet doorslaan”, geeft de middenvelder aan. “Er zijn wedstrijden geweest die ik goed speelde, terwijl ik alleen maar kon denken aan de ene foute bal die ik gaf. Ik heb geleerd sneller tevreden te zijn.” Klaassen en zijn ploeggenoten spelen woensdagavond tegen APOEL Nicosia de laatste groepswedstrijd in de Champions League; een punt volstaat voor een Europees vervolg in de Europa League.

Bezig met laden …