voetbalzone

De Boer vindt Willem II goede partner: 'Minder druk, maar wél in Eredivisie'

Bart Kruyt05 mrt 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2016, 06:00
Advertentie

Ajax verhuurde voor dit seizoen vier spelers aan Willem II, maar alleen Lucas Andersen heeft een basisplaats en Ruben Ligeon en Richairo Zivkovic waren na een halfjaar alweer vertrokken. Toch voelt Frank de Boer wel wat voor een langere samenwerking met de Tricolores.

/

De Boer sluit niet uit dat er volgend seizoen weer spelers van Ajax naar Willem II zullen gaan, omdat Jurgen Streppel in grote lijnen hetzelfde over voetbal denkt als de coaches in Amsterdam. “Het is een prima omgeving om je te ontwikkelen. Minder druk, maar wél in de Eredivisie”, zegt De Boer in gesprek met het Brabants Dagblad.

Als hij denkt aan spelers die in aanmerking zouden kunnen komen voor een verhuur aan Willem II, dan denkt De Boer aan de ‘oudere’ talenten, die bij Ajax slechts derde keus zijn. “We hebben ook nog Jong Ajax, maar je merkt toch dat ze daar liever niet spelen. Bovendien: dat team is voor ons ook een mooi podium om de jongere jongens een kans te geven. Dan is een club als Willem II een perfect alternatief." Zondag staan Willem II en Ajax tegenover elkaar in de Eredivisie.

Bezig met laden …