voetbalzone

De Boer vol lof: 'Hij loopt erbij alsof hij er al tien jaar bijhoort'

Matthijs van Laar10 jan 2016, 12:15
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2016, 12:15
Advertentie

Frank de Boer kijkt terug op een vruchtbare trainingsweek in het Turkse Belek. Ajax bereidt zich daar voor op de tweede helft van het seizoen en doet dat met een fors aantal jonge talenten. Zij maken het enthousiasme in de coach los. “Het is lekker dat die jongens kunnen aanhaken bij dit niveau”, zegt hij over Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny, en Kasper Dolberg.

voetbalzone

De Boer was al eerder vol lof over Van de Beek, maar licht nu ook de achttienjarige Dolberg eruit. “Hij maakt een hele goede indruk voor iemand die voor het eerst meedoet. Het is ook niet zo dat hij ontzettend opvalt, maar alles wat hij doet is goed. Bijna al zijn ballen komen aan. Hij loopt erbij alsof hij er al tien jaar bijhoort”, zegt de oefenmeester op de website van zijn werkgever.

Daar vertelt De Boer tevens dat zijn elftal na de winterstop een volgende stap zal moeten zetten. Er moet een manier worden gevonden om defensief ingestelde tegenstanders te bestrijden, iets waar de Amsterdammers vaak moeite mee hebben. “Je moet niet onderschatten hoe lastig het is om tegen een team te voetballen dat 4-5-1 speelt”, stelt hij. “Ploegen die fysiek sterk zijn kunnen dat negentig minuten volhouden.”

“Aan ons de taak om die muur te breken. We moeten zo’n team kapot spelen, en dat kan alleen als je in een hoog tempo speelt”, vervolgt De Boer, die zich gedeeltelijk kan vinden in de kritiek dat het van zijn ploeg vaak te laag ligt. “Maar het ligt ook vaak aan de tegenstander die zich ingraaft. Als wij iets meer ruimte krijgen, laten we wel heel vaak mooie dingen zien. We staan bovenaan, we hebben de meeste doelpunten voor en de minste goals tegen: we laten ook goede dingen zien.”

Bezig met laden …