voetbalzone

'De Boer wapperde voor de aftrap van het duel al met de witte vlag'

Bart Kruyt28 feb 2014, 10:24
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2014, 10:24
Advertentie

Ajax bleek over twee wedstrijden gezien simpelweg niet opgewassen tegen Red Bull Salzburg. De Amsterdammers verloren vorige week op het eigen veld al met 0-3 van de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga en donderdag ging het ook in Salzburg fout: 3-1. Daags na de uitschakeling in de Europa League reageren de Nederlandse kranten teleurgesteld op het optreden van Ajax.

voetbalzone

Volgens De Telegraaf werd de kampioen van Nederland 'platgewalst': "Al voor de aftrap van Red Bull Salzburg - Ajax wapperde Frank de Boer met de witte vlag", schrijft de krant. "Met het aan de kant houden van Joël Veltman, Niklas Moisander, Bojan Krkic en Ricardo Kishna keek de trainer duidelijk over het Europa Leaguetreffen heen naar Feyenoord - Ajax van zondag."

Het Algemeen Dagblad denkt dat er niemand echt geloofde in het 'wonder van Salzburg': "De Boer had zijn team, in vergelijking met een week geleden, op liefst zeven plekken veranderd." Dagblad Trouw schreef over het belang van de Europa League: "De Boer had vooraf gewezen op het belang van de Europa League, als het enige toernooi waarin voor zijn spelers (te klein voor de Champions League) na drie titels op rij in Nederland werkelijke en onontbeerlijke lessen zijn te leren. Dat is dus nu al niet meer mogelijk."

Bezig met laden …