voetbalzone

De Boer: ‘We hebben het gevoel dat we een stuk verder zijn dan vorig jaar’

Erik van Dam26 jul 2013, 16:24
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2013, 16:24
Advertentie
/

Frank de Boer hoopt zaterdagavond met Ajax de eerste prijs van het seizoen 2013/14 te winnen. De Amsterdammers treden dan aan tegen AZ in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Boer ziet naar eigen zeggen dat Ajax verder is dan een jaar geleden op dit punt. De belangrijkste spelers zijn nog allemaal aan boord bij de kampioen.

Siem de Jong blijft hoe dan ook en Toby Alderweireld en Christian Eriksen hebben (nog) geen transfer weten af te dwingen. Ajax kan dus op volle sterkte de strijd om de Nederlandse Super Cup tegemoet gaan en dat doet De Boer deugd. “We hebben het gevoel dat we een stuk verder zijn dan vorig jaar. De spelers kunnen het positiespel bijna dromen”, zei hij vrijdag tijdens de persconferentie tegen NUsport.

De Boer hoopt dat Ajax, in tegenstelling tot de voorbije seizoenen, geen slow starter zal zijn in de competitie. Vorig jaar morste het vier punten in de eerste vier duels en een seizoen eerder twee. “We moeten sneller op het gewenste niveau komen. Vooral op mentaal gebied moet het beter”, aldus de trainer. Hij kan geen beroep doen op Derk Boerrigter, die enkelklachten heeft. Niklas Moisander is nog onzeker; kan de Fin niet in actie komen, dan speelt Stefano Denswil.

Bezig met laden …