voetbalzone

De Boer: 'We zijn niet bezig met het winnen van de triple'

Bart Kruyt19 feb 2014, 14:06
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2014, 14:06
Advertentie

Ajax staat bovenaan in de Eredivisie, zit bij de laatste vier in de KNVB Beker en doet ook nog mee in de Europa League. Het zou dus wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden voor de Amsterdammers, die nog zicht hebben op het winnen van drie hoofdprijzen. Frank de Boer wil daar echter niet op inzetten: "We zijn niet bezig met een 'triple'. We kijken gewoon steeds naar de volgende wedstrijd", zei de coach van Ajax woensdag op de persconferentie.

voetbalzone

Ajax speelt donderdag in de Europa League tegen Red Bull Salzburg, de koploper van de Oostenrijkse Bundesliga. De Boer kan in dit duel geen beroep doen op de geblesseerden Nicolai Boilesen en Thulani Serero, maar de coach zei dat hij al weet hoe hij het gemis van dit duo zal gaan opvangen. Daar wilde De Boer echter nog geen uitspraken over doen.

Ajax zal Salzburg zeker niet onderschatten, maar de missie is duidelijk: "Via dit soort wedstrijden moet je proberen minimaal de halve finale te halen", zei De Boer op de website van Ajax. "Dat brengt een bepaalde druk met zich mee. Of, het legt in elk geval druk op de spelersgroep. Wij komen uit de Champions League en worden daarom misschien als favoriet gezien. Maar als we van deze ploeg winnen, hebben we een goede prestatie geleverd."

Bezig met laden …