voetbalzone

De Boer wijst favoriet aan na loting knock-outfase Europa League

Erik van Dam16 dec 2013, 15:06
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2013, 15:06
Advertentie
/

Frank de Boer is redelijk tevreden met de uitkomst van de loting voor het vervolgavontuur in Europa. Ajax zag maandag dat de UEFA het Oostenrijkse Red Bull Salzburg koppelde aan de naam van de Amsterdammers. In februari en maart wachten er dus ontmoetingen met die Rote Bullen, die de groepsfase afsloten met zes overwinningen in zes wedstrijden.

Op de clubwebsite van Ajax gaat De Boer in op de loting. “Ik denk dat wij favoriet zijn”, zegt de trainer, “maar we mogen Salzburg zeker niet onderschatten. We moeten er volle bak tegenaan”, waarschuwt hij alvast. Ajax trof de Oostenrijkse club in het verleden vier keer, in de seizoenen 1992/93 en 1994/95. In dat eerste seizoen won het uit met 0-3 en thuis met 3-1.

Twee jaar later hield Casino Salzburg, zoals de club toen nog heette, Ajax thuis op 0-0 en werd het uit 1-1. De afgelopen zeven jaar werd men viermaal kampioen van Oostenrijk. Ajax-aanvoerder Siem de Jong laat via Twitter weten dat hij Red Bull Salzburg niet goed kent. “Maar we gaan voor de volgende ronde!”, zegt hij strijdbaar.

Bezig met laden …