voetbalzone

De Boer wil na komst Zivkovic nóg een nieuwe spits halen

Bart Kruyt04 apr 2014, 07:18
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2014, 07:18
Advertentie

Ajax heeft zich voor volgend seizoen al versterkt met Richairo Zivkovic, maar de zeventienjarige aanvaller lijkt niet direct op een basisplaats te hoeven rekenen. Hoewel Ajax best wat geld heeft betaald voor de jongeling, wil Frank de Boer in de aankomende transferperiode nóg een nieuwe centrumspits halen. Dat laat de coach van de Amsterdammers weten aan De Telegraaf.

voetbalzone

Siem de Jong wil in de zomer vertrekken en een transfer van Kolbeinn Sigthórsson valt ook niet uit te sluiten. Bovendien is het nog de vraag of Bojan Krkic blijft: de Spanjaard wordt dit seizoen gehuurd van Barcelona, dat van de FIFA een transferverbod voor twee transferperiodes heeft gekregen. De club mag wel huurlingen terughalen en dus wordt Bojan mogelijk weer opgetrommeld.

Ajax krijgt Danny Hoesen terug van PAOK Saloniki, maar De Boer vindt het blijkbaar niet voldoende. "We willen nog een spits erbij, want normaal gesproken zal De Jong vertrekken", zegt de oefenmeester. "Als hij blijft, is het minder noodzakelijk. We zoeken eventueel nog een buitenspeler, maar voor de rest niet zo heel veel, hoor."

Bezig met laden …