voetbalzone

De Boer zag goed Ajax tot aan zestien: 'En daar gaat het uiteindelijk om'

Matthijs van Laar08 mrt 2015, 16:44
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2015, 16:44
Advertentie
voetbalzone

Ajax moest zondag lang wachten op de bevrijding tegen Excelsior. De Amsterdammers speelden bepaald niet groots, maar wonnen uiteindelijk dankzij een late treffer van Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller kopte op aangeven van Richairo Zivkovic de enige treffen van de wedstrijd binnen. Dat leverde alsnog drie punten op, maar Frank de Boer kon onmogelijk tevreden zijn.

De coach vond zijn elftal tot aan de zestien redelijk spelen. "Maar uiteindelijk gaat het erom dat je rond het zestienmetergebied dreigend bent. Dat waren we maar heel sporadisch. We hadden te weinig diepgang in ons spel. Daardoor boksten we tegen een muur waar we niet doorheen kwamen", zei hij na afloop in gesprek met FOX Sports.

Dat was mede te wijten aan de absentie van een echte centrumspits. Arek Milik en Kolbeinn Sigthórsson waren geblesseerd, terwijl Zivkovic op de bank begon. Zodoende wisselden El Ghazi en Lasse Schöne elkaar af in de punt van de aanval. "Anwar speelde voor rust erg matig, ik vond het knap dat hij zich herstelde. Hij was veel meer aanwezig in de tweede helft", aldus De Boer.

Bezig met laden …