voetbalzone

De Boer zet Duarte linksback: 'Als ik een goed idee hoor, neem ik dat over'

Bart Kruyt01 dec 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2013, 23:00
Advertentie

Frank de Boer wilde zijn middenveld graag intact houden en moest daardoor voor het uitduel bij ADO Den Haag puzzelen met zijn achterhoede. Nicolai Boilesen liep tegen Barcelona immers een hamstringblessure op en omdat De Boer Daley Blind niet naar achteren wilde halen, besloot hij om Lerin Duarte op de linksbackpositie neer te zetten. De middenvelder, in de zomer nog gehaald als opvolger van de vertrokken Christian Eriksen, deed het prima in de verdediging.

/

De Boer gaf toe dat hij de tactische vondst niet zelf had bedacht. "Ik sprak met mijn broer Ronald na Ajax - Barcelona", zei De Boer volgens Ajax Life. "Het was half een in de nacht, zoiets. We waren aan het analyseren waarom het middenveld zo goed was. Ik wilde dat middenveld liever niet veranderen. Ronald zei toen: dan zet je Duarte toch op de linksbackpositie? Ik was er ook wel op gekomen, maar hij was vrij scherp. Als ik een goed idee hoor, neem ik dat over."

Volgens De Boer kon Duarte wel achterin spelen, omdat ADO niet met een echte rechtsbuiten speelde. Ook Stefano Denswil had een basisplaats in de verdediging van Ajax: de verdediger kreeg de voorkeur boven Niklas Moisander, omdat De Boer vond dat de jongeling het niet verdiende om drie wedstrijden op rij op de bank te beginnen. Zaterdag, thuis tegen NAC Breda, zal Moisander weer starten.

Bezig met laden …