voetbalzone

De Boer ziet Sanogo terug en mist nog één man in selectie Ajax

Erik van Dam08 dec 2015, 12:41
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 12:41
Advertentie
voetbalzone

Ajax won zaterdag op eigen veld met 5-2 van sc Heerenveen en daarna mochten de spelers even bijkomen. Frank de Boer hoefde hen maandag niet te zien, maar begroette zijn selectie dinsdag wel weer op de training. Daarbij kwam ook Yaya Sanogo weer opdraven: de Franse aanvaller is hersteld na ziekte en is weer beschikbaar.

Sanogo maakte tot dusver nog weinig indruk in Amsterdam en moest het doen met drie invalbeurten in de competitie en net zo veel in Europees verband. Tegen sc Heerenveen ontbrak hij, maar voor de Europa League-ontmoeting van donderdag met Molde FK staat hij weer klaar voor De Boer. Die mist nu alleen Daley Sinkgraven nog in de groep, zo geeft Ajax aan via de officiële kanalen.

Woensdag bereidt Ajax zich voor de laatste keer voor op de wedstrijd van donderdag. Het is de laatste kans voor de koploper van de Eredivisie om Europees nog te overwinteren. Molde FK (tien punten) en Fenerbahçe (acht) staan boven Ajax (zes) en het reeds uitgeschakelde Celtic (twee). Als Fenerbahçe een punt pakt tegen de Schotten, kan Ajax niet meer bij de eerste twee komen.

Bezig met laden …