voetbalzone

De Bruyne heeft voetbalwereld aan zijn voeten: ‘Onvoorstelbaar, hè?’

Robert Smid31 aug 2010, 12:59
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 12:59
Advertentie

De kweekvijver aan talenten lijkt in België eerder te groeien dan te slinken. Jongens als Romelu Lukaku hebben zich op jonge leeftijd al weten te onderscheiden, maar er zijn meerdere jongelingen die zich laten zien. Zo ook Kevin De Bruyne. De marktwaarde van de aanvaller van RC Genk is in nog geen zes maanden gestegen van een half miljoen euro naar tien miljoen euro. “Onvoorstelbaar, hè?”

/

De Bruyne krijgt steeds meer aandacht, maar houdt zijn hoofd koel onder de druk. Het gaat goed met RC Genk, dat na vijf wedstrijden als enige ploeg in België de volle vijftien punten heeft weten te pakken. En dat is mede te danken aan de pas negentienjarige De Bruyne. De fans hoeven niet bang te zijn dat hij nog vlak voor de transferdeadline vertrekt. “Normaal gesproken blijf ik hier gewoon.”

“Het draait heel goed met de ploeg, maar we moeten bescheiden blijven. Behalve Gent hadden we niet zo'n zware kalender. Het geheim van ons succes? We hebben geleerd uit onze fouten van vorig seizoen”, aldus de vleugelaanvaller tegenover La Dernière Heure, die overigens eerder deze maand zijn debuut maakte als Rode Duivel.

Samen met RC Genk was De Bruyne in Porto om in Europees verband tegen de plaatselijke FC te spelen. En ook in Portugal maakte hij indruk, ondanks dat Genk van de mat werd gespeeld. “De trainer van FC Porto wilde na de wedstrijd mijn shirtje wel hebben. Waarom? Dat weet ik niet. Maar ik vond het wel een eer. In Porto spelen was echt een hele ervaring.”

Bezig met laden …