voetbalzone

De Bruyne: ‘Ik vroeg Mourinho daarom heel vriendelijk mij te laten gaan’

Erik van Dam18 jan 2014, 06:46
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2014, 06:46
Advertentie

Kevin De Bruyne is blij dat hij een nieuw avontuur tegemoet gaat bij VfL Wolfsburg. Hij vertrok anderhalf jaar geleden van Racing Genk naar Chelsea en kostte toen zo’n 8,5 miljoen euro, maar bij die investering van Chelsea bleef het ook. Nooit kreeg hij een echte kans op Stamford Bridge, waardoor hij besloot weg te gaan. Zoals wel meer spelers overkomt kreeg ook De Bruyne bij binnenkomst in Londen te horen dat hij geduldig moest zijn en wachten op zijn plaats.

voetbalzone

Uiteindelijk ging Chelsea akkoord met zijn verhuur aan Werder Bremen voor het seizoen 2012/13. De 22-jarige De Bruyne presteerde er optimaal en keerde met zelfvertrouwen terug in Londen. Sinds de seizoensstart is hij echter maar drie keer in actie gekomen in de competitie. Deze week rondde De Bruyne daarom zijn overstap af naar VfL Wolfsburg, dat 21,5 miljoen euro exclusief bonussen voor hem uittelde. In Het Laatste Nieuws blikt hij terug op de mislukte periode bij Chelsea.

“Ik kwam best goed overeen met Mourinho. Tactisch is hij een heel sterke trainer. Vorige zomer haalde hij mij over bij Chelsea te blijven. In oktober ben ik nóg harder gaan trainen, ook op mijn vrije dagen. Ik verloor drie kilo en twee procent vet - hoewel we gerust alles konden krijgen op de club; cola, chocolade... maar er is nooit iets veranderd. Ik vroeg hem daarom heel vriendelijk om mij te laten gaan”, zegt De Bruyne, die voor vijfenhalf jaar tekende bij die Wölfe.

Bezig met laden …