voetbalzone

‘De camera die Pellè in Enschede filmde, stond gewoon op het veld’

Daniel Cabot Kerkdijk28 feb 2014, 08:40
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2014, 08:40
Advertentie

De spelersvakbond VVCS wil camera's weren uit de catacomben van voetbalstadions. Het incident met Graziano Pellè na afloop van het duel tussen FC Twente en Feyenoord heeft de discussie opnieuw doen oplaaien. Voorzitter Danny Hesp geeft in het Algemeen Dagblad aan dat het mooie televisie kan zijn. “Daar moet je het bij houden. Nu krijg je meteen een gigantische discussie als er iets gebeurt.”

Hesp pleit voor ‘een beetje privacy’ voor de voetballers. Als het aan de oud-voetballer ligt, verdwijnen de camera’s uit de catacomben. “Ik heb soms het gevoel dat men meer op zoek is naar een moment dat een speler iets doet, dan dat ze daar staan in het belang van de reportage.” Pellè ging afgelopen zondag door het lint en koelde zijn woede af op de dug-out, een reclamebord en een lamp van een cameraploeg. Hij kwam er af met een voorwaardelijke schorsing en een boete van vijfduizend euro.

Frank Rutten, directeur van de Eredivisie CV, vindt de benadering van FOX niet 'over the top'. “De camera die Pellè filmde, stond gewoon op het veld. Hetzelfde gold voor het incident van vorig jaar met Erik Pieters. We hebben het hier niet over beelden vanuit de kleedkamer”, zo klinkt het.

Bezig met laden …