voetbalzone

‘De Champions League komt slecht uit, maar BVB is favoriet tegen Juve’

Peter Nusselder23 feb 2015, 11:48
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2015, 11:48
Advertentie

Borussia Dortmund heeft in eigen land een dramatische eerste seizoenshelft achter de rug en stond zelfs even op de laatste plaats in de Bundesliga, maar in de Champions League overleefde het team van trainer Jürgen Klopp zonder al te veel moeite de groepsfase. In de achtste finale gaat BVB dinsdag op bezoek bij Juventus en oud-verdediger Jürgen Kohler geeft de Duitsers een goede kans.

voetbalzone

Borussia krabbelde de afgelopen weken al op en staat inmiddels twaalfde in Duitsland, maar Kohler geeft aan dat de ploeg van Klopp nog niet veilig is. “Dortmund is nog steeds verwikkeld in een degradatiestrijd, dus de Champions League komt een beetje slecht uit. De competitie heeft nog steeds prioriteit, ze zijn nog niet uit de problemen”, laat hij weten in gesprek met Kicker.

“Toch hebben ze een goede kans om de kwartfinale te halen. Juve is niet langer van wereldklasse. Paul Pogba is een groot talent en ze hebben Arturo Vidal, maar daar houdt het wel mee op. Daarom is Borussia de favoriet tegen Juve. Ik denk overigens dat ze hun finaleplaats van 2013 pas kunnen evenaren als ze hun oude niveau halen, met hun eigen systeem en hun eigen speelstijl.”

Verdediger Sokratis Papastathopoulos van die Borussen is eveneens positief gestemd in de aanloop naar het Europese treffen in Turijn. “Klopp geeft ons zelfvertrouwen, we volgen zijn instructies op en proberen ons eigen spel te spelen. Dat zijn we ook bij Juve van plan, ook al hebben zij het sterkste team van Italië met topspelers als Andrea Pirlo en Pogba”, vertelt de Griek aan La Gazzetta dello Sport.

Bezig met laden …