voetbalzone

‘De Champions League winnen is moeilijk, maar wij zijn al een tijd samen’

Erik van Dam15 feb 2016, 20:26
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 20:26
Advertentie

In 2012 werd Qatar Sports Investment volledig eigenaar van Paris Saint-Germain, dat sindsdien de alleenheerser is in de Franse competitie. Het diepe verlangen is echter om ook Europees gezien de beste te zijn en de enige manier om dat te bereiken is door de Champions League te winnen. De laatste drie seizoenen reikten de Fransen steeds tot de laatste acht en Marco Verratti hoopt dat zijn club nu doorstoot naar de titel.

/

Dinsdagavond neemt Paris Saint-Germain het in een volgepakt Parc des Princes op tegen Chelsea, dat in de competitie al het hele seizoen kwakkelt. “Zij willen graag hun seizoen redden met de Champions League en ze hebben ook geweldige spelers voor handen, maar er is denk ik geen echte favoriet aan te wijzen voor dit tweeluik”, denkt Verratti. Hij zegt dat iedereen bij Paris Saint-Germain al heel lang uitziet naar de duels.

“De wedstrijd van dinsdagavond is al van fundamenteel belang. Het gaat over twee duels, dat is zo, maar die van morgen is voor ons meteen het belangrijkst. De resultaten die we de laatste tijd geboekt hebben geven ons een goed gevoel en vertrouwen, dus we benaderen deze wedstrijd positief. De Champions League winnen is moeilijk, maar wij zijn al een tijd samen: de meesten van ons spelen al twee of drie jaar met elkaar en kennen elkaar goed. Datzelfde geldt voor de trainer”, aldus Verratti.

Bezig met laden …