voetbalzone

‘De club vroeg of hij zich ziek wilde melden, dat doet hij natuurlijk niet’

Erik van Dam14 feb 2014, 20:29
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2014, 20:29
Advertentie
voetbalzone

Jim Calderwood is inderdaad opgestapt bij De Graafschap, bevestigt zijn zoon Scott. De Gelderlander bracht vrijdagavond naar buiten dat Calderwood er niet bij was tegen FC Volendam en dat de club onterecht claimde dat de trainer ziek was. In werkelijkheid had hij zijn ontslag ingediend na een conflict, legde de krant uit. Calderwood junior bevestigt nu dat dat inderdaad het geval is.

Calderwood was nog geen maand in dienst bij de Superboeren en zat maar vier wedstrijden op de bank. Hij deed het werk onbetaald en zou pas een vergoeding krijgen, wanneer de club de play-offs zou bereiken. Zoon Scott noemt de gang van zaken schandalig in een reactie bij Omroep Gelderland. “Er is hem gevraagd of hij zich na een conflict vandaag ziek wilde melden. Dat doet hij natuurlijk niet, want mijn vader is een winnaar.”

“En hij heeft zich nog nooit van zijn leven ziekgemeld. Als zoiets gebeurt, is het beter om ermee te stoppen. Deze prachtige club is nu de dupe. Hij had al kunnen opstappen toen Anco Jansen en Piotr Parzyszek werden verkocht, maar hij wilde er toch wat van proberen te maken”, aldus Scott Calderwood. De Graafschap stuurde eerder dit seizoen Pieter Huistra weg en zal nu op zoek moeten naar een derde trainer.

Bezig met laden …