voetbalzone

De Cock weigert contract na eis tot koop van drie appartementen

Daniel Cabot Kerkdijk19 jan 2010, 11:34
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2010, 11:34
Advertentie

Olivier De Cock ziet af van een overgang naar KFC Uerdingen, dat zich tegenwoordig zesdeklasser in Duitsland mag noemen. De voormalig verdediger van Club Brugge en het nationale elftal van België, 34 jaar, heeft een transfer naar de voormalige Bundesliga-club afgeblazen omdat hij van de voorzitter drie appartementen moest kopen om de club financieel gezonder te maken.

"Daar trapte ik niet in", vertelt de veteraan aan Het Laatste Nieuws. "Ik vroeg bedenktijd en ik heb uiteindelijk op advies van een Duitse advocaat neen gezegd." De Cock speelt reeds 2,5 jaar in de Duitse contreien. Eerder stond hij op de loonlijst van Fortuna Düsseldorf (D3) en Rot Weiss Oberhausen (D2).

De Cock wacht nog steeds op voorstellen van nieuwe ploegen. "Dat mag een Belgische eersteklasser zijn of een topper in tweede. Ik heb nog ambitie. Nu al stoppen, zie ik echt niet zitten." De verdediger speelde meer dan tweehonderd duels voor Club en elf interlands voor de Rode Duivels. Bij Uerdingen staat overigens ex-Bundesliga-topschutter Ailton onder contract.

Bezig met laden …