voetbalzone

'De competitie is niet van dat niveau, maar herbergt wel toppers als Sneijder'

Matthijs van Laar08 jul 2015, 21:36
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2015, 21:36
Advertentie
voetbalzone

Lukas Podolski mag binnenkort na de Bundesliga, de Premier League en de Serie A ook de Süper Lig toevoegen aan het rijtje competities waar hij heeft gevoetbald. De Duitse aanvaller tekende onlangs een contract bij Galatasaray, maar niet voor hij een gesprek voerde met Arsène Wenger. De manager van Arsenal was open en vertelde Podolski dat hij weinig kansen zou gaan krijgen.

Daarop besloot de aanvaller het gesprek aan te gaan met de Turkse topclub, zo vertelt hij in BILD. "Galatasaray probeerde me al vijf jaar te halen. Nu was het moment daar om voor deze club te kiezen", legt hij uit. "De competitie is niet van het niveau Premier League of Bundesliga, maar herbergt wel een aantal topspelers zoals Wesley Sneijder, die over de hele wereld beroemd is. Istanbul is een wereldstad en Galatasaray heeft een goede reputatie."

De dertigjarige Poldi zegt tevens te hopen ooit terug te keren bij de club waar het voor hem allemaal begon: 1. FC Köln. Daar ligt zijn hart, alhoewel ook Arsenal een speciaal plekje heeft veroverd bij de wereldkampioen van 2014. "Ik blijf altijd een Gunner", zegt hij in zijn afscheidsrede op Twitter. "Ik ben ervan overtuigd dat de ploeg komend jaar meedoet om de titel", drukt hij de fans tot besluit op het hart.

Bezig met laden …