voetbalzone

‘De drang om met Arsenal de Champions League te winnen is immens’

Peter Nusselder16 sep 2015, 09:25
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2015, 09:25
Advertentie

Arsène Wenger werd in 1996 aangesteld als trainer van Arsenal en sindsdien ontbrak de Franse oefenmeester met the Gunners nog nooit op het hoogste Europese niveau. Een prestatie van formaat, maar het steekt Wenger dat hij de Champions League geen enkele keer gewonnen heeft.

voetbalzone

De Engelse grootmacht stond in 2006 wel in de finale, maar toen was Barcelona met 2-1 te sterk. Wenger, bezig aan zijn twintigste seizoen in Londen, hoopt aan de vooravond van het eerste groepsduel met Dinamo Zagreb dat zijn team deze jaargang voor Europees succes kan zorgen. “De drang om dit toernooi te winnen is immens”, maakt de Fransman duidelijk op de officiële website van zijn werkgever.

“Dat is Arsenal nog nooit gelukt en we waren er zeer, zeer, zeer dichtbij”, weet Wenger, die een lastige wedstrijd voorspelt voor zijn team. “We zullen op ons best moeten zijn als we willen winnen. Dinamo heeft al elf maanden niet verloren en domineert het Kroatische voetbal, maar wij willen ons vooral richten op ons eigen optreden.”

Bezig met laden …