voetbalzone

'De eerste helft was slecht, dan is het lekker dat je zo snel scoort'

Matthijs van Laar17 jan 2016, 16:20
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2016, 16:20
Advertentie
voetbalzone

PSV boekte zondagmiddag een cruciale overwinning in de strijd om de landstitel. Dankzij twee treffers na rust werd Feyenoord voor eigen publiek met 0-2 verslagen en blijft het gat met Ajax beperkt tot drie punten. Dat het niet altijd even goed was, kon aanvoerder Luuk de Jong dan ook weinig deren. “Je weet dat het hier lastig gaat worden”, zei hij na afloop.

De Jong noemde de eerste helft voor de camera van FOX Sports ronduit slecht. “Maar in de tweede helft is het lekker dat je snel de goal maakt. Dan kan je compact gaan spelen en dat hebben we goed gedaan”, doelde De Jong op de 0-1 van Héctor Moreno, die in de slotfase werd gevolgd door de 0-2 van invaller Luciano Narsingh. “Het is niet dat Feyenoord grote kansen kreeg, maar er waren wel wat gevaarlijke momenten. We zijn een paar keer goed weggekomen.”

Volgens de spits van de Eindhovenaren is het nu zaak om ook tegen de kleinere tegenstanders te blijven winnen. PSV won dit jaar alle duels met de traditionele topclubs, maar liet juist punten liggen tegen de mindere teams. “In de topwedstrijden doen we het al het hele seizoen goed, maar ook in wedstrijden tegen tegenstanders die op papier minder zijn moeten we zo spelen en de punten pakken”, besloot De Jong.

Bezig met laden …