voetbalzone

‘De eerste keer dat ik Messi ontmoette, kreeg ik knikkende knieën’

Gijs Freriks05 sep 2015, 13:35
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2015, 13:35
Advertentie

Barcelona nam Alen Halilovic anderhalf jaar geleden voor minimaal 2,2 miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar meer dan één wedstrijd in de hoofdmacht van de trots van Catalonië speelde hij tot dusver nog niet. In het seizoen 2015/16 komt de aanvaller op huurbasis uit voor Sporting Gijón en de negentienjarige Kroaat is blij met die kans.

voetbalzone

“Sporting is een grote club in Spanje met geweldige spelers en een goede trainer (Abelardo, red.). Het eten is trouwens ook lekker. Ik ben blij om hier te zijn”, zegt hij in een interview met Cadena SER. “Wat mijn beste positie is? Rechteraanvaller, of achter de spits. De kritiek dat ik soms te solistisch speel, ken ik. Ik weet dat ik meer en beter mee moet verdedigen.”

Halilovic gaat in het interview ook in op zijn eerste ontmoeting met Lionel Messi: “Ik ben een supporter van Barcelona en Messi en de eerste keer dat ik hem ontmoette, kreeg ik knikkende knieën. Hij is als speler van een ander niveau en hij is ook een aardige jongen. Mateo Kovacic? Ik weet niet waarom Barcelona hem niet heeft gekocht. Hij is erg, erg goed en gaat een mooie toekomst tegemoet.”

De transfersom die Barcelona aan Dinamo Zagreb betaalde, kan naar verluidt tot negen à tien miljoen euro oplopen. Hij tekende een contract voor vijf seizoenen in het Camp Nou, terwijl ook clubs als Manchester City en Arsenal belangstelling hadden. Halilovic maakte vorige week zaterdag in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad (0-0) zijn debuut voor Sporting Gijón; hij deed ruim een half uur mee.

Bezig met laden …