voetbalzone

‘De Engelse Championship is rennen, vliegen, beuken en weinig tactiek’

Thijs Post10 dec 2010, 17:06
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2010, 17:06
Advertentie

Gianni Zuiverloon kende een droomstart in Engeland: in zijn eerste seizoen werd de verdediger van West Bromwich Albion gezien als een van de meest talenvollende rechtervleugelverdedigers in de Premier League. Na de komst van manager Roberto Di Matteo in 2009 raakte hij zijn basisplaats kwijt aan de Chileen Gonzalo Jara. Tot 4 januari speelt de voormalig verdediger van onder meer Feyenoord en RKC Waalwijk op huurbasis voor Ipswich Town.

/

“Het aanbod van Ipswich Town kwam precies op het goede moment”, vertelt de 23-jarige Rotterdammer tegenover Voetbal International. “Bij West Brom speelde ik dit seizoen hooguit twee wedstrijden per maand en soms een duel in het tweede. Ik mis wedstrijdritme en wil fit zijn als er straks in januari een club komt die mij wil overnemen. Dat was de belangrijkste reden voor Ipswich te kiezen.”

Het contract van Zuiverloon met WBA loopt na dit seizoen af en de verdediger heeft zijn hoop gevestigd op een nieuwe club in de Premier League. “Dat is wel het streven. Vorig seizoen heb ik met West Brom een jaar in het Championship gespeeld. Dat is niks voor mij. Het is elke wedstrijd tempo tweehonderd. Rennen, vliegen, beuken en weinig tactiek. In de Premier League heb je veel meer tijd een bal aan te nemen en staat het voetbal zelf centraal.”

Ook een mogelijke terugkeer naar Nederland sluit Zuiverloon niet uit. “Zeker niet. Ik heb nog altijd de ambitie om zo hoog mogelijk te komen. Ik vind ook dat ik een betere voetballer ben geworden. Maar als ik terug naar Nederland zou moeten om een volgende stap te zetten doe ik dat.”

Bezig met laden …