voetbalzone

‘De Europa League is een extreem vervelende bijkomstigheid voor Liverpool’

Thijs Post10 dec 2014, 21:15
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2014, 21:15
Advertentie

Liverpool werd in het seizoen 2013/14 tweede in de Premier League en de hoop was om een jaar later opnieuw een gooi te doen naar de titel. De club gaf een vermogen uit aan spelers als Adam Lallana, Dejan Lovren, Lazar Markovic en Mario Balotelli, maar het wil maar niet vlotten met the Reds. In de Premier League staat de club slechts negende en het avontuur in de Champions League liep uit op een fiasco. Manager Brendan Rodgers moet vrezen voor zijn baan.

voetbalzone

Liverpool-icoon Steve Nicol, die tussen 1981 en 1994 meer dan driehonderd competitiewedstrijden voor de club speelde, vermoedt dat Rodgers op de wip zit. “Als het niet beter gaat, zal Brendan de prijs moeten betalen. Ik denk dat de clubleiding geen andere optie heeft dan hem te ontslaan. Het seizoen is nog niet eens halverwege, maar ik denk niet dat veel mensen denken dat Liverpool nog in de top vier eindigt.”

“De prestaties zijn echt slecht, dat is de grootste verrassing. Het gelijkspel tegen FC Basel in de Champions League was echt dramatisch. Liverpool moet verder in de Europa League en dat is alleen maar extreem vervelend met het oog op de Premier League”, vindt Nicol. “Je vraagt je echt af waar het heen gaat met deze ploeg. Brendan heeft inkopen gedaan om het team beter te maken, maar het is doorgeslagen naar de andere kant. Het is een wanhopige tijd voor Liverpool.”

Bezig met laden …