voetbalzone

‘De fans hebben het hem weer vergeven, zoals bij een ondeugend kind’

Erik van Dam24 sep 2015, 12:27
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2015, 12:27
Advertentie

Saido Berahino wilde in de transferperiode weg bij West Bromwich Albion, maar kreeg niet zijn zin. De man die vorig seizoen veertien goals maakte in de Engelse competitie werd tegengehouden door zijn club, ondanks drie pogingen van Tottenham Hotspur en een transferverzoek. Trainer Tony Pulis zegt dat de fans van West Brom even kwaad op Berahino waren, maar dat ze de spits inmiddels weer hebben aangenomen.

voetbalzone

“Ik denk dat Saido wat bevreesd was dat de fans niet meer blij met hem zouden zijn, maar toen hij tegen Southampton mocht invallen waren ze echt fantastisch. Tegen Aston Villa gebeurde dat weer. De supporters hier houden ontzettend veel van hun club en Saido maakt er een groot deel vanuit. Ze hebben hem weer omarmd en hem vergeven, zoals je doet bij een ondeugend kind”, zegt coach Pulis lachend.

“Dat is ook goed, want het haalt weer wat van de druk op zijn schouders weg. Daar gaat het vaak om, dat die druk minder wordt bij de jongens. De reacties van de fans en zijn medespelers laten zien hoe goed de sfeer is in de groep. Saido moet zich nu weer concentreren op het voetbal: daar is hij goed in”, aldus Pulis. De 22-jarige aanvaller maakte tegen Aston Villa zijn eerste goal van dit seizoen.

Bezig met laden …