voetbalzone

'De fans van Galatasaray winnen wedstrijden voor je, geloof mij nou maar'

Bart Kruyt29 mrt 2013, 10:52
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2013, 10:52
Advertentie

Galatasaray moet flink aan de bak om de halve finales van de Champions League te bereiken. De ploeg van Fatih Terim neemt het in de kwartfinale op tegen Real Madrid, dat wordt gezien als een van de favorieten voor de eindzege. Voordeel voor Galatasaray is wel dat het eerst uit speelt: als de Turken erin slagen om een goed resultaat te boeken in het Santiago Bernabéu, dan kunnen zij proberen om de klus in Istanbul te klaren. Daar zal het ongetwijfeld weer een heksenketel worden.

/

Galatasaray speelt volgende week dus eerst uit en wordt in Spanje gesteund door ongeveer 15.000 fans. "Van alle clubs waar ik heb gespeeld, heeft Galatasaray zeker de fanatiekste supporters", zegt Albert Riera, die voor zijn transfer naar Cim Bom de clubkleuren van Olympiacos, Liverpool, Espanyol, Manchester City, Girondins Bordeaux en Real Mallorca verdedigde. "Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt in mijn leven. Deze mensen winnen wedstrijden voor je, geloof mij nou maar."

"Als de club voor een uitwedstrijd 40.000 kaarten zou krijgen, dan zouden er ook 40.000 fans meereizen", gelooft Riera. "Ze zeggen nu dat er tussen de 10.000 en 15.000 Turken meegaan naar Spanje en ik geloof deze berichten meteen. Het is ongelofelijk hoe zij het voetbal beleven en wat Galatasaray voor de supporters betekent. We gaan proberen om ze gelukkig te maken, al zal het heel zwaar worden tegen Real Madrid."

Bezig met laden …