voetbalzone

'De fans van Milan begonnen ook te fluiten, ook zij wilden dit niet zien'

Bart Kruyt12 dec 2013, 09:14
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2013, 09:14
Advertentie

Voor de spelers van AC Milan was woensdagavond alles geoorloofd om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. De Italianen stonden vaak met alle spelers op de eigen speelhelft, lieten zich gemakkelijk vallen en rekten tijd bij uittrappen en inworpen. Volgens Frank de Boer had het 'anti-voetbal' gewonnen en verdediger Stefano Denswil was het daar mee eens.

/

De mandekker denkt dat niemand van Milan heeft kunnen genieten: "Milan verdedigde alleen, en probeerde met de lange bal de twee spitsen te bereiken, om daarna door te voetballen", zegt Denswil tegen AjaxLife. "Dat is een spel dat mensen niet graag zien. De supporters van Milan begonnen ook te fluiten, ook zij wilden dat niet zien."

Milan kreeg met het negatieve spel wel wat het wilde: een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de volgende ronde werd behaald. Denswil is niet jaloers op het feit dat de Italianen dit kunstje wel beheersen: "Wij hebben een team dat graag wil voetballen, dat met aanvallend spel kansen wil creëren. Goed positiespel. En niet zoals Milan nu liet zien."

Bezig met laden …