voetbalzone

‘De fans zullen denken dat dit een mislukking was en de coach een ramp’

Thijs Post31 jul 2012, 13:25
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2012, 13:25
Advertentie

Voor de voetbalploeg van Spanje zijn de Olympische Spelen uitgelopen op een gigantische teleurstelling. De winnaar van het toernooi in 1992 werd in Londen tot een van de favorieten gerekend, maar na nederlagen tegen Japan en Honduras is de ploeg al uitgeschakeld. Bondscoach Luis Milla, als voetballer zelf actief geweest bij Barcelona, Real Madrid en Valencia, neemt de schuld op zich.

“Ik ben zeer teleurgesteld”, laat de 46-jarige coach optekenen via de officiële kanalen van de Spaanse bond. “Ik ben zelf verantwoordelijk. We moeten rustig om tafel gaan zitten om te analyseren wat er is gebeurd. Misschien ging er wat mis in de voorbereiding, maar vorig jaar deden wij bij het EK voor spelers onder 21 jaar precies hetzelfde en toen wonnen we de titel.”

“De fans zullen denken dat de coach een ramp was en dat dit een enorme mislukking was. Dat snap ik”, vervolgt Milla, die als speler drie interlands voor de nationale ploeg van Spanje speelde. “Nu moeten we echter kalm blijven en analyseren wat er verkeerd is gegaan.”

Bezig met laden …