voetbalzone

De Graaf: 'De trainer is het slachtoffer geworden van ons falen'

Bart Kruyt15 okt 2010, 09:56
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2010, 09:56
Advertentie

Edwin de Graaf is in afwachting van een nieuwe trainer bij Hibernian. De middenvelder werd deze zomer door John Hughes naar Schotland gehaald, maar de oefenmeester werd na een teleurstellende start van het seizoen op straat gezet. “De trainer is het slachtoffer geworden van ons falen. Dat heb ik hem ook verteld toen hij zijn kantoor aan het leegruimen was", zegt De Graaf.

Hibernian staat momenteel tiende in de Schotse Premier League, met slechts een punt meer dan hekkensluiter St. Mirren. “Ik heb in een aantal wedstrijden ballen gemist die ik er normaal inschiet", vertelt De Graaf aan Voetbal International. "Dat scheelt je zo zes punten. Maar Hughes wilde van excuses niets weten. 'Ik ben nog steeds een grote fan van jou, jongen', zei hij. 'Misschien zien we elkaar op een andere plek’. Daarna hebben we onze nummers uitgewisseld."

De werkgever van De Graaf is momenteel nog op zoek naar een opvolger van Hughes. Jimmy Calderwood, ex-Willem II en NEC, wordt genoemd als kandidaat. "Het is afwachten hoe het de komende weken gaat lopen met een nieuwe manager”, zegt De Graaf. “Voor mijn basisplaats vrees ik niet. Als ik mijn normale niveau haal, hoor ik bij de betere spelers."

Bezig met laden …