voetbalzone

De Graaf en Dickoh verwelkomen Calderwood als nieuwe manager

Erik van Dam18 okt 2010, 19:07
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2010, 19:07
Advertentie
/

Colin Calderwood is per direct aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Hibernian. De zwakke start van de club in de Schotse Premier League kostte John Hughes eerder deze maand zijn baan. Hibs maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat Calderwood verder gaat als de eindverantwoordelijke voor de sportieve resultaten van het eerste elftal.

Calderwood (45) stond eerder op eigen benen bij Northampton Town en Nottingham Forest. Als speler kwam hij uit voor diverse kleine Engelse clubs en het hoger aangeslagen Tottenham Hotspur en Aston Villa. De Schot kwam 36 keer uit voor de nationale ploeg. De laatste anderhalf jaar fungeerde hij als assistent van Chris Hughton bij Newcastle United.

Hibernian, waar sinds deze zomer Edwin de Graaf en voormalig FC Utrecht-speler Francis Dickoh onder contract staan, staat nu achtste in de Premier League. De eerste wedstrijd sinds het congé van de vorige trainer werd direct gewonnen, met 2-1 van Kilmarnock. Het zal echter nog de nodige moeite kosten om de vierde plaats van vorig seizoen opnieuw te bereiken.

Bezig met laden …