voetbalzone

De Graafschap haalt ‘kind van de club’ na zes jaar weg uit Maastricht

Erik van Dam20 feb 2015, 07:37
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2015, 07:37
Advertentie

Vanaf volgend seizoen verdedigt Bryan Smeets de clubkleuren van De Graafschap. De Superboeren kondigen dat vrijdag aan via de officiële clubkanalen. Smeets is in de zomer transfervrij en verlaat dan MVV Maastricht, waar hij in het seizoen 2009/10 debuteerde in het betaald voetbal. De middenvelder speelde tot nu toe al 133 wedstrijden in de Jupiler League en maakte daarin 19 doelpunten.

voetbalzone

Hij eindigde met MVV drie keer in de middenmoot en twee keer in de subtop, maar dit seizoen loopt het stukken minder goed in Maastricht. De club staat derde van onderen en Smeets, die constant basisspeler is, maakte vooralsnog ook pas twee doelpunten. Als hij straks overstapt naar De Graafschap, hoopt hij mee te strijden om promotie naar de Eredivisie. In Doetinchem wrijft men zich in de handen met Smeets’ naderende komst.

“Met Bryan hebben we een gretige middenvelder met veel diepgang binnen gehaald”, zegt trainer Ja Vreman. Volgens hem past de 22-jarige Smeets prima bij het DNA van De Graafschap. “In het plan Samen D'RAN hebben we beschreven dat spelers bij De Graafschap hard moeten werken, Bryan is zo'n speler. Hij combineert dat met goed voetbal”, merkt Vreman op. Smeets heeft zich voor twee jaar verbonden aan de club uit Doetinchem.

Bezig met laden …