De Graafschap klopt Fortuna Sittard opnieuw en stuit op Roda JC

Erik van Dam11 mei 2013, 22:39
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2013, 22:39

De Graafschap gaat de tweede ronde van de play-offs in. De Superboeren wonnen woensdag thuis al van Fortuna Sittard en deden dat zaterdag nogmaals. Timothy van der Meulen kopte zijn team in de tweede helft op voorsprong en Piotr Parzyszek, die in de thuiswedstrijd al twee goals maakte, scoorde daarna ook. Fortuna kwam nog terug tot 1-2, maar verloor toch met twee goals verschil (1-3). Donderdagavond neemt De Graafschap het thuis op tegen Roda JC.

/

Na het verlies in Doetinchem moest het initiatief wel komen van Fortuna en dat deed de Limburgse club dan ook. Yoann de Boer produceerde in de tiende minuut een schot dat naast ging en in het restant van de (tegenvallende) eerste helft bleef Fortuna bovenliggend. Aziz Khalouta kopte rakelings naast, Patrick N’Koyi schoot eveneens langs de verkeerde kant van de paal en Timothy Dreesen kon ook al niet voor de zo gewenste 1-0 zorgen.

De Graafschap moest steeds achteruit lopen en was slechts één keer dicht bij een goal. Dat was niet eens de eigen verdienste, want Niels Vets schoot pardoes tegen Fathi Turan op en zag de bal tot zijn opluchting net naast zijn eigen doel rollen. Aan het begin van de tweede helft stelde De Graafschap vroeg orde op zaken en kwam het snel aan de leiding: Van der Meulen kopte raak uit een hoekschop vanaf links. Ferhat Kaya, die in het slot van de eerste helft een flinke bloedneus opliep, voorkwam na de 0-1 dat het snel ook 0-2 werd.

De doelman pareerde een hard schot van Anco Jansen. De Graafschap loerde op de tweede goal, die de nekslag zou betekenen. Die kwam er uiteindelijk na ruim een uur in de Trendwork Arena. Parzyszek kopte recht door het midden raak en maakte een einde aan het laatste restje twijfel. De moed zonk Fortuna nog niet in de schoenen en Khalouta tekende twintig minuten voor tijd voor 1-2. Het laatste woord was evenwel voor de Doetinchemmers, die op 1-3 afsloten via een prachtige goal van Jansen.