voetbalzone

De Graafschap reageert: ‘Verhaal uit verband gerukt’

Gijs Freriks09 mei 2016, 14:48
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2016, 14:48
Advertentie

L1 meldde maandag dat Bryan Smeets na zijn gelijkmaker tegen Ajax ‘serieus’ wordt bedreigd, maar daarvan is volgens De Graafschap geen sprake. Het klopt volgens de Doetinchemmers ook niet dat de middenvelder vanwege bedreigingen niet zou willen meewerken aan interviews.

/

“We hebben na de wedstrijd iedereen te woord gestaan, Bryan ook. Daarna hebben we de knop omgezet. Er kwamen zoveel interviewverzoeken; de hele landelijke mediawereld wilde Bryan aan tafel. Ik had wel drie dagen met hem door Nederland kunnen crossen. Dat gaan we niet doen. Vanaf zondagavond hebben we even een mediastop ingelast. We hebben nog vier belangrijke wedstrijden te spelen. Daar gaat de focus op en niet op de wedstrijd die is gespeeld tegen Ajax”, aldus woordvoerder Marc Teloh.

“Als er concrete aanwijzingen waren dat er ernstige bedreigingen waren, hadden we ook direct aangifte gedaan. Maar het is heel simpel: we kiezen gewoon voor rust. Dat zal niemand ons kwalijk nemen, we hebben nu even andere belangen”, besluit Teloh. Door het doelpunt van de 23-jarige Smeets ging het kampioenschap niet naar Amsterdam, maar naar Eindhoven. PSV wist, zoals bekend, immers wel te winnen van PEC Zwolle. De Superboeren beginnen vrijdag aan de play-offs.

Bezig met laden …