voetbalzone

De Guzman: 'Belangrijkste is dat Mallorca gelooft in mijn kwaliteiten'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jul 2010, 16:21
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2010, 16:21
Advertentie

Voor Jonathan de Guzman kwam dinsdag zijn wens uit. De middenvelder verbond zich voor drie seizoenen aan Real Mallorca en heeft daarmee zijn Europese avontuur toch te pakken. "Ik ben erg blij en trots hier te zijn", verzekert De Guzman via de officiële kanalen. De middenvelder zat sinds 30 juni zonder werkgever.

/

"Ik keek hier erg naar uit", verzekert de voormalig Feyenoorder. "Mijn voorkeur ging uit naar de Spaanse competitie. Het allerbelangrijkste is dat de club gelooft in mijn kwaliteiten. Ik heb veel met Lorenzo Serra Ferrer (eigenaar, red.) en trainer Michael Laudrup gepraat. Hun vertrouwen is ontzettend belangrijk voor me."

Mallorca eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Primera División en plaatste zich voor de Europa League. De Europese voetbalbond UEFA wil de club vanwege grote financiële problemen echter niet laten meespelen in het toernooi. Real Mallorca is tegen deze uitspraak in beroep gegaan.

De Guzman kwam als twaalfjarige naar Rotterdam. Op 18 september 2005 debuteerde hij als invaller tegen SC Heerenveen in het eerste elftal van de Rotterdammers. De Guzman verzekerde zichzelf al snel van een basisplaats, maar had de laatste twee seizoenen te kampen met aanhoudend blessureleed. Hij speelde 109 competitieduels voor Feyenoord, waarin hij 23 keer scoorde.

Bezig met laden …