De Guzman beleeft avond van zijn leven, Sevilla verschalkt Standard

Daniel Cabot Kerkdijk06 nov 2014, 21:56
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2014, 21:56

Jonathan de Guzman was donderdagavond dé man bij Napoli. De middenvelder nam alle doelpunten van het team van Rafael Benitez tegen Young Boys voor zijn rekening. Napoli en Sparta Praag delen de eerste plaats in Groep I, met ieder negen punten. Sevilla zegevierde in de krachtmeting met Standard Luik, onder meer dankzij een heerlijke teamgoal voor rust. De ploeg van Unai Emery heeft in Groep G twee punten meer dan Feyenoord. In Groep H was Everton een maatje te groot voor Lille en zodoende blijft de eerste plaats intact.

Napoli - Young Boys 3-0
Het eerste bedrijf in het vrij lege Stadio San Paolo leek doelpuntloos te eindigen, maar De Guzman besliste anders. De Oranje-international wilde de bal vanaf de linkerkant hoog voor het doel geven; de indraaiende inzet belandde echter achter de verbouwereerde Yvon Mvogo: 1-0. De voorsprong voor het team van Benítez was hoe dan ook verdiend.

Na de onderbreking trok Napoli de wedstrijd definitief naar zich toe en weer liet De Guzman zich gelden. De middenvelder nam na ruim een uur spelen ook de tweede treffer voor zijn rekening. De uitbraak via Duván Zapata werd door De Guzman afgerond: 2-0. Zeven minuten voor tijd kreeg Young Boys de bal niet weg uit het strafschopgebied en was het voor de ex-speler van Feyenoord een koud kunstje om Mvogo van dichtbij te kloppen: 3-0.

Everton - Lille 3-0
De ploeg van Martinez was in de eerste helft zeer efficiënt en legde daarmee de basis voor de comfortabele overwinning. Na voorbereidend werk van James McCarthy en Aiden McGeady controleerde Leon Osman de bal met zijn borst en zorgde hij met een volley na een klein half uur spelen voor de 1-0. Drie minuten voor rust was het weer raak. Uit een hoekschop van McGeady kopte Phil Jagielka het leer hard achter doelman Vincent Enyeama: 2-0.

Steven Naismith gooide de wedstrijd na een uur spelen in het slot. Leighton Baines werd op links weggestuurd door Romelu Lukaku en gaf de bal aan aan Naismith. De Schot controleerde de bal en joeg het leer hoog in het doel: 3-0. Lukaku dacht in de 78e minuut, voor de tweede keer in de wedstrijd, ook nog een doelpunt mee te pikken. In tegenstelling tot de eerste keer zat de arbitrage mis. De Belg stond niet buitenspel, maar de treffer werd ongeldig verklaard.

Sevilla - Standard Luik 3-1
Na nog geen twintig minuten nam de ploeg van Emery de leiding. Stéphane M’Bia kopte een hoekschop van Gerard Deulofeu richting de doelmond, waar Kevin Gameiro het leer met het hoofd achter Yohann Thuram werkte: 1-0. Paul Mpoku zorgde op gelukkige wijze voor de 1-1. De vrije trap belandde via de rug van Denis Suárez achter de kansloze Beto.

Toch ging Sevilla met een voorsprong de rust in. José Antonio Reyes was het eindstation van een fenomenaal teamdoelpunt van de Andalusiërs. Door het minimale verschil op het scorebord bleef het lang spannend in het Rmaón Sánchez Pizjuan. Suárez werkte het leer na rust op de lat en Standard gaf de moed op een doelpunt niet op. Pas in de ultieme slotfase verzekerde Sevilla zich van de winst. Daniel Carriço kopte de bal uit een hoekschop door en het was Carlos Bacca die het leer in het doel achter Thuram frommelde: 3-1.