De Guzman boekt ruime overwinning, Boutahar gaat fors onderuit

Daniel Cabot Kerkdijk09 jan 2011, 17:58
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2011, 17:58

Espanyol zat de laatste weken in een dip, maar zondag stapte de ploeg van coach Mauricio Pochettino als winnaar van het veld. De tweede club uit Barcelona had geen medelijden met laagvlieger Real Zaragoza en boekte haar eerste zege sinds 5 december. Real Mallorca maakte tegelijkertijd eveneens vier doelpunten in haar thuiswedstrijd; Almería was het slachtoffer van de eilandclub.

Espanyol - Real Zaragoza 4-0
Na ruim een half uur spelen had Espanyol reeds drie keer gescoord. Na een voorzet van Óscar Callejón kopte Pablo Osvaldo de bal in de achtste minuut achter keeper Leo Franco: 1-0. Luis García zette na een half uur spelen vanaf elf meter de 2-0 op het scorebord, na een overtreding van Diogo op Callejón. Álvaro kreeg enkele minuten later alle tijd en ruimte over voor de 3-0 te zorgen.

De hand van Leo Franco en de lat stond vlak voor rust een treffer van Joan Verdú in de weg. Pas in de slotfase kon Sergio García de 4-0 maken, na slecht verdedigen bij de laagvlieger. Saïd Boutahar kwam in het Cornella El Prat niet binnen de lijnen. De middenvelder bleef negentig minuten op de bank. Espanyol staat vijfde met 31 punten, Zaragoza gedeeld laatste met dertien punten.

Real Mallorca - Almería 4-1
Na elf minuten was het al raak. Diego Alves wist zich geen raad met een vrije trap van Jonathan de Guzman en Iván Ramis zorgde voor de 1-0. Víctor verdubbelde ruim twintig minuten later de voordelige marge, na een fout van voormalig PSV'er Michael Jakobsen. De Guzman kon enkele minuten voor de pauze voor de 3-0 zorgen, maar de middenvelder verkeerde in dubio en kwam tot een vreemd schot.

Albert Crusat zorgde met een schitterend doelpunt na ruim een uur spelen voor de aansluitingstreffer, maar de vreugde bij de Andalusiërs was van korte duur. Eén minuut later maakte Emilio Nsue al de 3-1. De Guzman was daarna tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt, maar Diego Alves stond telkens in de weg. Michael Pereira was in extremis wel trefzeker. De ploeg van Michael Laudrup staat achtste.