voetbalzone

De Guzman: 'De subtop van Spanje is natuurlijk een enorme uitdaging'

Daniel Cabot Kerkdijk06 aug 2010, 21:26
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2010, 21:26
Advertentie

Jonathan de Guzman is verguld met zijn recente transfer naar Real Mallorca. De middenvelder verbond zich onlangs voor vier jaar aan de Primera División-club. De oud-Feyenoorder moet nog wel wennen. "Er zijn maar een aantal spelers die Engels begrijpen, eigenlijk word ik gedwongen snel Spaans te leren", vertelt De Guzman. "Op zich is dat goed, maar ik vind het wel intensief."

"Trainer Michael Laudrup praat veel met me, bovendien is hij uiteindelijk wel de belangrijkste reden geweest om voor deze club te kiezen", legt De Guzman uit aan het weekblad Voetbal International. "Zijn vertrouwen zei genoeg. Daarnaast is de subtop van Spanje natuurlijk een enorme uitdaging."

Echt zorgen over zijn toekomst heeft De Guzman zich nooit gemaakt. "Je weet dat de wereld, en dus ook het voetbal, in de financiële problemen zit", legt de geboren Canadees uit. "Lang kon het niet op met geld, maar opeens worden de kranen dichtgedraaid. Nu kan ik me weer helemaal op voetbal fixeren. Dat is fijn."

"Ik ben bij een goed voetballende ploeg terecht gekomen, en ze spelen in een 4-4-2-systeem met buitenspelers", vertelt De Guzman over zijn nieuwe club. "Dat is even wennen, maar ik verwacht me snel aan te kunnen passen. Ik wil aanvankelijk vooral zoveel mogelijk speelminuten maken, maar op den duur ook presteren met de ploeg."

Bezig met laden …