voetbalzone

'De Guzman kan in Kazan topsalaris van veertien miljoen euro verdienen'

Daniel Cabot Kerkdijk14 aug 2011, 07:40
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2011, 07:40
Advertentie

Alle ogen waren zaterdag in de wedstrijd tussen Real Mallorca en Napoli (0-1) in het kader van de Trofeo Ciutat de Palma-Air Europa, de officiële presentatie van de Primera División-club, op Jonathan de Guzman gericht. Het was wellicht het laatste optreden van de middenvelder voor de eilandbewoners, daar hij spoedig antwoord dient te geven op een aanbieding van Rubin Kazan. De Russische club voldoet met een officieel bod van 8,5 miljoen euro aan de mondelinge afspraak tussen Mallorca en De Guzman, die een transferclausule van twaalf miljoen euro heeft.

/

"Ik ga ervan uit dat hij blijft, maar dit is voetbal en je weet het nooit", vertelde coach Michael Laudrup na het duel. Preses Jaume Cladera is dezelfde mening toegedaan. "We willen allemaal dat De Guzman blijft, maar als men het gewenste bedrag betaalt kunnen we niets doen. We zijn onmiddellijk op zoek gegaan naar een vervanger toen we hoogte kregen van de interesse." De Guzman heeft tot komende zaterdag, 20 augustus, om te beslissen of hij wel of niet naar Rusland wil vertrekken.

De Guzman kan als speler van Rubin Kazan, dat momenteel vierde staat in de Premjer Liga, een vierjarig contract ondertekenen en liefst 3,5 miljoen euro per jaar verdienen. Bij Real Mallorca staat de ex-Feyenoorder voor nog geen miljoen euro op de loonlijst. Een eventueel vertrek naar Villarreal is overigens nog steeds een optie. De nummer vier van afgelopen seizoen bood onlangs circa zes miljoen euro en krijgt komende vrijdag van Málaga negentien miljoen euro overgemaakt voor de verkoop van Santi Cazorla. Het rugnummer 8 ligt voor De Guzman al klaar.

Bezig met laden …