voetbalzone

De Guzman krijgt derde nieuwe collega met ervaring in Nederland

Erik van Dam08 jul 2011, 19:30
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2011, 19:30
Advertentie

Real Mallorca heeft zich vrijdag verzekerd van de derde nieuwe speler voor het seizoen 2011/12. De eilandbewoners versterken zich met Pablo Cáceres Rodríguez (26). De linksback is na spits Tomer Hemed en doelman Juan Calatayud aanwinst nummer drie. Rodríguez is overgenomen van Tigre uit Argentinië, maar stond in zijn loopbaan ook even onder contract bij FC Twente.

In het seizoen 2005/06 haalden de Tukkers Rodríguez weg bij Danubio uit zijn vaderland Uruguay. Zonder ook maar één speelminuut vertrok de jonge verdediger na één jaar weer uit Enschede, om bij MSV Duisburg te gaan spelen. Later verkaste hij naar Omonia Nicosia op Cyprus; daar zat het de back niet mee en speelde hij ook niet. Via Danubio en Tigre is hij nu in Spanje aanbeland.

Het is nog onbekend voor hoeveel jaren Rodríguez tekent op Mallorca. Het team van trainer Michael Laudrup en middenvelder Jonathan De Guzman heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. Met een zeventiende plaat werd degradatie ternauwernood voorkomen: een jaar eerder was de club nog verdienstelijk als vijfde geëindigd in de Primera División.

Bezig met laden …