De Guzman met assist belangrijk voor winnend Real Mallorca

Bart Kruyt01 nov 2010, 22:15
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2010, 22:15

Jonathan De Guzman zit prima in zijn vel bij Real Mallorca. De van Feyenoord overgenomen middenvelder heeft een basisplaats bij de ploeg van Michael Laudrup, speelt prima en was maandagavond weer eens belangrijk. Vijf minuten voor tijd leverde De Guzman de assist op de winnende treffer van Pierre Webo tegen Levante: 2-1.

De middenvelder leverde zijn beslissende voorzet, niet voor het eerst dit seizoen, uit een hoekschop. De trap van De Guzman was perfect en invaller Webo, die tien minuten na rust Fernando Cavenaghi had vervangen, bezorgde Mallorca de drie punten met een rake kopbal. Door de overwinning stijgt de ploeg van Laudrup naar de zevende plek op de ranglijst.

Dat terwijl de avond nog zo slecht was begonnen voor Mallorca. Levante nam na ruim twintig minuten spelen een voorsprong via Cristian Stuani en wist deze mee te nemen naar de rust, maar in de tweede helft stelde Mallorca orde op zaken. Michael Pereira herstelde het evenwicht in de score, waarna Webo uitgroeide tot matchwinner.