voetbalzone

De Guzman: 'Ooit dacht ik aan clubs als Barcelona en Arsenal'

Daniel Cabot Kerkdijk30 dec 2010, 20:30
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2010, 20:30
Advertentie

Jonathan de Guzman werd in het verleden met clubs als Manchester City, CSKA Moskou en Valencia in verband gebracht, maar mede door zijn blessureleed werd de interesse nimmer concreet. Sinds afgelopen zomer staat de middenvelder, die bij Feyenoord transfervrij vertrok, bij Real Mallorca onder contract. "Als mens en als voetballer heb ik impulsen nodig, uitnodigingen, a push."

/

"Als ik dat níét heb, slaat de gemakzucht toe", benadrukt De Guzman in gesprek met het weekblad Voetbal International. "Mijn broer Julian (spelend voor Toronto FC, red.) weet dat: 'Je moet als de sodemieter naar Spanje', zei hij. En het klopt. In Nederland kende ik alles en iedereen. De spelers, de teams, de stadions... In Spanje leer ik alles kennen. Nieuwe indrukken, andere omgeving, hoger niveau. Hier kan ik niet gemakzuchtig zijn. Ooit dacht ik aan Barcelona en Arsenal, maar de realiteit heeft die droom achterhaald. Ik moet realist zijn."

"Als je in twee jaar drie knieoperaties hebt ondergaan en lang niet hebt gespeeld, komt Barcelona niet", weet De Guzman. "En Arsenal ook niet. Mallorca gelukkig wel. Ik krijg hier nu de kans te bewijzen wat ik kan. En dan geloof ik nog steeds dat ik de top kan bereiken." Het Nederlands elftal is ook een doelstelling. "Ik bén er nog. En beschikbaar voor Oranje. Natuurlijk is de concurrentie groot, zeker op het middenveld. Daarom reken ik ook nergens op. Maar als ik een heel seizoen goed presteer in de Spaanse competitie, kan ik me voorstellen dat de bondscoach wellicht een keertje komt kijken. Hij is van harte welkom."

Bezig met laden …