voetbalzone

De Guzman opgewonden: ‘Wereldwijd zien mensen hier naar uit’

Erik van Dam31 okt 2013, 09:48
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2013, 09:48
Advertentie

Swansea City en Cardiff City speelden jarenlang op de lagere niveaus in Engeland, maar zijn dit seizoen allebei actief in de koningsklasse: de Premier League. Met een negende en zestiende plek verloopt deze jaargang vooralsnog naar tevredenheid voor de twee Welshe clubs, die elkaar komend weekend ontmoeten. De South Wales derby leeft enorm in het land, zegt Jonathan de Guzman.

/

De middenvelder ziet bijzonder uit naar de clash. Als speler van Feyenoord maakte hij veel Klassiekers mee tussen 2005 en 2010, de jaren waarin hij onder contract stond in Rotterdam-Zuid. De derby van zondag overstijgt het niveau van Feyenoord-Ajax echter. “Wereldwijd zien mensen hier naar uit”, verzekert de Nederlander met Canadese roots. “Het is een grote Premier League-wedstrijd, één die wij hopelijk zullen winnen.”

“Ik wist er niet veel over, toen ik hier kwam. Maar hoe langer ik hier ben, hoe meer ik leer over de rivaliteit. Het is een grote wedstrijd voor de stad, voor alle inwoners en voor de clubs zelf. Het zal een eer zijn er deel van uit te maken”, aldus De Guzman. “Het is denk ik een wedstrijd die heel Wales aangaat en een bonus voor zowel Swansea als Cardiff. Ik denk dat we daar allebei trots op mogen zijn.”

Bezig met laden …