voetbalzone

De Guzman ziet deal met 'best voetballende club na Barcelona' zitten

Erik van Dam05 aug 2011, 15:35
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2011, 15:35
Advertentie
/

Als het aan Jonathan de Guzman ligt, verruilt hij Real Mallorca deze maand nog voor Villarreal. Deze week kwam naar buiten dat el Submarino Amarillo het op de ex-Feyenoorder heeft voorzien. Gezien de status van Villarreal in Spanje en daarbuiten twijfelt De Guzman dan ook niet over het maken van de overstap.

“Ik wil graag de stap maken, want ik heb zo mijn ambities. Villarreal is een team met potentie. Toen ik vorig seizoen naar Mallorca ging, kwam ik met het idee om twee jaar hier te voetballen en dan naar een grotere club in Spanje te vertrekken. Dat het ernaar uitziet dat ik nu al kan gaan is fantastisch. Villarreal is een topclub; ze spelen in mijn ogen op Barcelona na het beste voetbal van Spanje. En ze spelen in de voorronde van de Champions League; dat is iets wat ik altijd al heb gewild”, laat De Guzman weten in een vraaggesprek met NUsport.

De Guzman speelde vijf jaar voor Feyenoord, dat hem vorig jaar zomer met lede ogen transfervrij zag vertrekken naar Spanje. Bij Real Mallorca speelde de middenvelder nagenoeg alle wedstrijden. Het Nederlands elftal is nog niet in beeld, maar de 23-jarige De Guzman houdt goede hoop op een uitnodiging van Bert van Marwijk. Eerder zei hij al dat hij zowel zichzelf als Gianni Zuiverloon het nationale team zag halen. Nu legt hij uit dat een transfer naar Villarreal hem daarin verder zou helpen.

Bezig met laden …