voetbalzone

De Haan: 'Babel ligt op schema'

12 jul 2008, 09:04
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2008, 09:04
Advertentie
Foppe de Haan geeft Ryan Babel extra tijd om fit te geraken voor de Olympische Spelen. De aanvaller, die herstellende is van een enkelblessure, hoeft zich van de bondscoach van het Olympisch elftal volgende week niet in Zeist te melden voor een fysieke test.

In plaats daarvan gaat Babel met Liverpool mee op trainingskamp in Zwitserland. Manager Rafael Benítez oefende de nodige druk uit op Babel om af te zien van de Spelen. "Maar Ryan blijft daar vrij rustig onder. Ook andere spelers van Liverpool gaan naar China, dus waarom hij niet?”, aldus De Haan, die meent dat Babel op schema ligt voor deelname aan het mondiale voetbaltoernooi.

"De afgelopen dagen deed Ryan bij Liverpool de warming-up al met de groep mee, maar voor de rest werkte hij een individueel programma af", vertelt de Friese coach in De Telegraaf. "Hij heeft veel gelopen, maar ook gekapt en gedraaid met de bal. Dat ging allemaal goed. Ryan is heel optimistisch gestemd over zijn herstel en wil zelf nog steeds graag mee naar de Olympische Spelen."

Een flink aantal clubs weigert jonge spelers te laten gaan. Zo wil Barcelona Lionel Messi niet afstaan, wil HSV Kompany in Hamburg houden, terwijl Benítez heeft aangegeven dat Babel er verstandig aan doet bij Liverpool te blijven en niet naar China te gaan. En ook Werder Bremen (Diego) en Schalke 04 (Rafinha) liggen dwars.
Bezig met laden …