voetbalzone

De Haan: ‘Het moet veel en veel beter’

24 jul 2008, 08:12
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2008, 08:12
Advertentie
Woensdagavond begon Jong Oranje de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen met een nipte 0-1 zege op de leeftijdsgenoten uit België. Dispensatiekracht Roy Makaay was vijf minuten voor tijd de enige die het net wist te vinden. De treffer van de Feyenoorder was, ook in de ogen van bondscoach Foppe de Haan, echter nauwelijks verdiend te noemen.

De Fries beseft dat het niveau van zijn ploeg nog een stuk moet stijgen, wil het volgende week tijdens een oefentoernooi in Hong Kong geen modderfiguur slaan. “Dan moet het veel en veel beter,” zei hij na afloop. De Haan had ook gezien dat het België was dat het betere van het spel had.

”Het was een fantastische oefenwedstrijd, waar we heel wat van kunnen leren. Onze zuiderburen speelden duidelijk beter. België speelde het voetbal dat wij graag zouden willen spelen. Ik moet dan ook zeggen dat we onverdiend hebben gewonnen, door een typisch Makaay-doelpunt.”

De twee oudere krachten voorin, Makaay en Sibon, hadden nog duidelijk problemen om een stempel op de ploeg te drukken. “De samenwerking tussen Makaay en Sibon moet nog groeien. Vooral in de eerste helft hadden we moeite de spitsen op het juiste moment aan te spelen. Daarna ging het wat beter. Maar het voetbal was nog niet zoals het zijn moet,” aldus De Haan.

Ondanks de povere vertoning heeft de keuzeheer nog altijd goede hoop op een sterk toernooi in China. “Het is niet zo dat we nu in paniek raken. Het komt wel voor elkaar. Dit is een goede groep. We zijn pas sinds maandag bij elkaar. We hebben maandag en dinsdag twee keer getraind en het accent lag daarbij vooral op het fysieke. Er moet nog wel een tandje bij, maar dat gaat wel goed komen.”
Bezig met laden …