voetbalzone

De Haan is kritisch maar tevreden

02 aug 2008, 22:05
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2008, 22:05
Advertentie
De voorbereiding van de Nederlandse voetbalploeg op de Olympische Spelen zit erop. De formatie legde dankzij een 1-1 remise met Ivoorkust beslag op de ING Cup, waardoor bondscoach Foppe de Haan tevreden terug kan kijken en met vertrouwen vooruit kan blikken. “Want gezien de omstandigheden was het hartstikke prima”, zei de Fries tegenover de camera's van RTL.

De Olympische ploeg speelde in Hong Kong oefenwedstrijden tegen Kameroen (2-0) en Ivoorkust (1-1). Hoewel De Haan de nodige kanttekeningen plaatste, meent hij dat Oranje klaar is voor het Olympische toernooi. “Beter had je je niet kunnen voorbereiden”, dacht De Haan. “We komen in de buurt van de juiste vorm. Je wilt altijd dit nog doen en dat nog doen, maar dat houd je altijd.”

De Haan rook dan ook niet alleen maar rozengeur. “Er werd heel slecht gecommuniceerd”, stelde de coach tegenover het ANP. “Dat is misschien logisch omdat het op een aantal posities anders was ingevuld bij ons. Maar ik heb het nog wel uitgebreid op beeld laten zien. We waren ook te veel onderweg. Als we eenmaal de bal pakten, dan gaven we hem weer moeiteloos aan de tegenpartij. Nu kan dat nog, volgende week niet meer. Er is dus nog werk aan de winkel.”

De kritische oefenmeester hoopt daarnaast meer te zien van zijn aanvoerder Roy Makaay. Volgens De Haan laat de spits van Feyenoord zich nog niet voldoende zien. “Hij moet een tandje erbij doen en agressiever worden. Ik ga het daar nog wel met hem over hebben.”
Bezig met laden …