voetbalzone

De Haan kritisch op 'breiende' spelers

07 aug 2008, 17:03
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2008, 17:03
Advertentie
Foppe de Haan kijkt met gemengde gevoelens terug op de openingswedstrijd van zijn ploeg tegen Nigeria. De bondscoach kon gezien de omstandigheden niet ontevreden zijn over de 0-0 remise, maar vond het wel nodig om diverse spelers te prikkelen. De vrijwel altijd uitgesproken Fries pakte in zijn analyse opvallend veel spelers aan.

De Haan had weinig complimenten over voor zijn elftal, dat met moeite op de been bleef tegen de fittere Nigerianen. Zo speelde Evander Sno volgens de oefenmeester ‘in het tempo van de Tachtigjarige Oorlog’. Een andere invaller, Otman Bakkal, deed het volgens de Fries al niet veel beter. “Die viel echt heel slecht in. De hele ploeg was total-loss, maar Bakkal heeft er niets aan gedaan. Hij leek niet te begrijpen waarom het ging.”

“Dat vond ik echter van wel meer spelers”, vervolgde de kritische keuzeheer tegenover het ANP. “Veel breien, teveel lopen met de bal, terwijl je in deze tropische omstandigheden juist zuinig moet proberen te winnen. Maduro zat al na dertig minuten kapot, zonder dat hij veel initiatief heeft getoond. Jaliens speelde de eerste helft ook te mat en te tam. Gerald Sibon was als invaller veel te slordig. Dat zal zondag tegen de Amerikanen toch allemaal flink anders moeten.”

Het is nog maar de vraag of De Haan in deze wedstrijd een beroep kan doen op aanvoerder Roy Makaay. De aanvaller viel in het duel met de Nigerianen uit met een voetblessure en is naar het ziekenhuis gebracht om röntgenfoto's te laten maken. “Het is in ieder geval zwaar gekneusd”, zei Makaay tegen Voetbal International. “De foto's moeten uitwijzen of er iets gebroken is. Ik heb geen idee of ik er zondag bij kan zijn.”
Bezig met laden …