voetbalzone

De Haan loopt Beijing mis en is teleurgesteld

16 aug 2008, 19:50
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2008, 19:50
Advertentie
Foppe de Haan stapt spoedig in het vliegtuig naar Nederland. De bondscoach van Jong Oranje was naar China gekomen voor een medaille, maar wegens uitschakeling in de kwartfinale gaat hij met lege handen naar huis. “De missie is mislukt”, concludeerde De Haan treurend.

“We zijn nu al veertien dagen in China, maar Beijing hebben we niet gezien en dat is toch waar het gebeurt”, zei De Haan na het verloren duel met Argentinië (1-2). De oefenmeester had wel complimenten over voor zijn ploeg. “De eerste wedstrijden haalden we met moeite een zesje, maar in deze wedstrijd hebben ze tussen een zeven en een acht verdiend.”

De bondscoach wist echter goed aan te wijzen waarom zijn ploeg ondanks deze ruime voldoende onderuit ging. De Haan had in het olympische kwartfinaleduel met de titelhouder genoten van het wervelende spel van Lionel Messi. “Zo'n speler hebben wij niet'', verzuchtte de Friese oefenmeester.

“In het begin dacht ik nog ‘waar gaat dit heen?’, maar daarna speelden we heel aardig”, vervolgde de teleurgestelde trainer. “Na die sterke start van de Argentijnen, hebben wij goed kunnen controleren. We hadden ze echt bij de kloten. En als Royston vlak voor tijd scoort, zijn we gewoon klaar. Helaas, maar het zit erop.”
Bezig met laden …